Les màscares protagonitzen el Dimecres de Cendra

  • 07/03/19 10:00
  • Autor
  •   Notícies propies Centre Mater Atenció a les famílies Atenció primerenca Centre de dia Centre ocupacional Club esportiu Educació Formació i inserció laboral Fundació tutelar Llar Oci Organització Residència Voluntariat Notícia

Vam celebrar el Dimecres de Cendra a la Capella de Mater a les 11 hores.
Ara bé, la preparació va començar uns dies abans amb la confecció de màscares.

L´antifaç simbolitza totes aquelles proteccions/personatges que hem après des de petits a emprar per relacionar-nos en l´entorn, societat, ... La finalitat és simbòlicament desprendre-nos de les màscares que habitualment empram i quedar amb la nostra essència, amb la mirada lliure.

Des de Centre de Dia i el taller de cartró pedra van preparar aquest fogueró per simbolitzar la crema dels antifaços, de tot allò de què ens volem desprendre per quedar amb la nostra essència.

El Dimecres de Cendra tots van arribar amb les seves màscares i, de grup en grup, les van llençar al gran fogueró.

Però la celebració va ser molt més. No va faltar el coro, que va animar l’esdeveniment, i les paraules de Tomeu, que donà la benvinguda a tothom, Maria Sagrario explicà el simbolisme de la cendra i, posteriorment Yakami, Maria José i Àngel Damián van llegir uns fragments de l’Evangeli.

Per acabar, vam recordar a Sor Valentina i Maria Sagrario tancà la celebració amb l’explicació de la Quaresma, períóde en què convidam a reflexionar: “Com me veig dins Mater?”

Les imatges que acompanyen aquesta informació són de Juan Asnani. Us recomanam seguir el seu Instagram: @joanasnani